onsdag 11 januari 2012

Nässlor, mirakelväxt?



Häromdagen kom svärmor och var eld och lågor över en sak som hon hade köpt. Många av hennes kollegor hade börjat med det och tyckte det var superbra. Vad hon pratade om var nässelpulver. Alltså torkade nässelblad som man gör pulver på. 100 procent nässlor.
Jag knallade iväg till naturapoteket och köpte det direkt. Nu ska det bli väldigt intressant att se om det har någon påverkan på oss. Man ska ta ca 1 matsked per dag, lösa upp det i valfri vätska (gärna grapefruktjuice) och sedan dricka. Om det smakar gott, njaa inte direkt. Men om det påverkar kroppen på alla de positiva sätt som det står så är det såklart värt det.

Så här står det bland annat skrivet om nässelpulver:

Torkat nässelpulver är kraftigt basgörande (löser upp urinsyra ur bindväven). Detta ger positiva effekter vid eksem, kroniska hudutslag, knottror, flammighet, bristningar, njurinflammationer, ödem, kramper, reumatiska besvär med flera så kallat diffusa åkommor. Nässlan anses även vara blodstillande på åtkommande näsblod, blödningar av mag - och tarmsår samt lindrande på högt mensflöde, mensvärk.
Nässlan som är basbildande är också mycket blodrenande. Detta avlastar alla organen vid ämnesomsättningens syragivande rester. Det innebär på så vis allmänt stärkande hälsoegenskaper som även ökar beredskapen vid "påfrestningen" av så kallade "läkeeffekter" (giftutdrivande reningsterapier). Effekten av ett höjt pH ger en positiv påverkan åt skelettet samt vitare ögon(vitor) och tänder.
Nässlan är starka antioxidanter och ett sunt järntillskott.
Nässlan är rik på C-vitaminer och klorofyll. Klorofyll ger bra blodvärden och stöd i kroppens avgiftningsprocedurer samt skydd mot miljögifter och negativa strålningseffekter. Klorofyll stimulerar omsättningen av nässlans naturligt rika järninnehåll.
Brännässlan innehåller mycket växtbaserade fytonäringsämnen. Dessa har en alltmer visad inverkan på kropps- och sinnesfunktioner. Flera studier visar t.ex. att cancerrisken minskar avsevärt om man äter mycket frukt, bär, grönsaker och fibrer.

Ja ni ser ju själva, gå och köp nu!

Vill ni läsa mer om pulvrets främjande egenskaper så gå in på http://careoflena.se/shop/information-brannassla-p-360.html 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar