söndag 19 maj 2013

Fina gula men ändå så föraktade

Bara en liten tanke om dessa hatade blommor.. Varje vår/sommar tillbringar husägare många timmar på att råda bot på dessa gula blommor. Det får inte finnas en maskros i den gröna gräsmattan. Det sneglas på grannars gräsmattor och i villaområden tävlas det i tysthet om vem som har finast matta.
I år införskaffade Jimmie i en bra maskrosplockare men det är ju ändå helt omöjligt att ta alla. Då skulle vi inte göra annat. Så kan vi inte bara acceptera dessa fina blommor istället och njuta av en blomstrande gul gräsmatta. Vi hade gjort varandra en stor tjänst och alla villaägare hade sparat så mycket tid.
Så ska vi bestämma det?


4 kommentarer:

  1. Vi kämpar oxå med det, tyvärr har de som bott här innan inte varit så rädda om gräsmattan. man kanske inte tänker på maskrosor när man ändå ska sälja? När vi fått bort maskrosor och mossa är där nog inget kvar. Tur att resten av trädgården är välskött ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Var är det ni köpt hus? Inte långt kvar nu till bebis kommer va?

      Radera
    2. I Furulund vid Kävlinge köpte vi en 1 1/2 plans villa och flyttade in i början på december. Skönt att komma ifrån lägenheten!
      Bf på söndag 26/5 så det närmar sig :-)

      Radera
  2. Visst om dom fina gula blommorna bara stannat i gräsmattan hade det kanske inte gjort så mycket. Men tyvärr så blir det ett moln av frö som sprider sig över rabatterna och nejden.

    SvaraRadera