onsdag 20 mars 2013

Hemma

I måndagseftermiddag kom vi hem från BB. Så skönt efter tre nätter med tre olika rumskompisar. Det är ju inte helt lätt att dela rum med tre olika nyförlösta mammor och skrikande bebisar. Dock är BB en bra trygghet och jag är ändå glad att vi stannade.
Egentligen skulle vi åkt hem på söndagen men läkaren hittade ett blåsljud på Iris hjärta och ville göra ett ultraljud på det på måndagen.
Ultraljudet visade ett VSD ( ventrikulär septumdefekt ). Det är det vanligaste medfödda hjärtfelet och innebär att det finns ett litet hål i en skiljevägg mellan hjärtats nedre kammare.
Oftast är det helt oskyldigt och växer ihop av sig själv, ibland behöver man tyvärr stänga hålet genom operation. När hålet är slutet räknas hjärtat som helt friskt.
Det lustiga är att Elsa hade exakt samma hjärtfel och hennes hål slöt sig själv så vi får hoppas på detsamma för Iris. Tack och lov är det inget farligt och ger oftast inga symptom för än senare i livet och då ska ju hålet ändå vara stängt.

Det är riktigt skönt att vara hemma men ganska stor omställning. Jag är verkligen glad att Jimmie ska vara hemma i två veckor för jag hade aldrig fått ihop livet just nu annars. Elsa är jätteduktig och leker mycket själv, hon är väldigt försiktig med Iris och respekterar när hon sover. Dock behöver hon ju lite extra mycket uppmärksamhet nu samtidigt som Iris gärna ligger och småsuttar vid bröstet hela tiden. Som sagt, Jimmie är en klippa och fixar och donar med det mesta här hemma.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar